Fordeler ved å bruke en arkitekt

02.01.2023

Å sammenligne et ferdighus og et arkitekttegnet hus er litt som å sammenligne epler og pærer.

En arkitekt skreddersyr et hus til deg og dine behov og tar hensyn til tomten beskaffenhet. For et ferdighus er grepene mer allmenngyldige, både for hus og tomt.

 Jeg som arkitekt vil ta utgangspunkt i deg og din familie. Bygget skal formes rundt dere og livet deres. Hvem er dere? Hvordan liker dere å leve?  Vi jobber sammen om å gjøre tankene og ideene til rom og form. Tegning er min måte å undersøke hvem dere er på. Jeg tegner forslag og får respons fra dere før jeg tegner videre. Jeg tegner alltid innenfra og ut, så planløsningen må sitte før fasadene jobbes ut. Det betyr at fasadene blir et resultat av livet som er tegnet på innsiden.

 Tomten spiller også en vesentlig rolle i hvordan huset blir seende ut. Hvordan er solforholdene? Hvor er det utsikt? Hvilken vei vil du skjerme deg? Hvordan ser omgivelsene ut? Huset skal tilpasses landskap, nærområde og ligge godt i terrenget.

 De to aspektene over er de viktigste vurderingene, samtidig må lover, anbefalinger, logistikk, plassbehov osv. hensynstas. Alt dette skal settes i en estetisk orden som er god å leve i - et skikkelig puslespill med mange ulike løsninger! 

Å bruke en arkitekt for å tegne huset kan koste litt mer her og nå, men den dagen du skal selge vil boligen din være verdt langt mer enn et ferdighus. I mellomtiden får du også bo i et hus som er perfekt for deg, og som du vet hvilke vurderinger som ligger til grunn for hver minste detalj. - Fordi du var en del av dem.