Gangen - hvordan gjøre nytte av dette mellomrommet

17.02.2023

Noe areal i boligen brukes rett og slett til kommunikasjon og som en buffer mellom ulike soner. Det er nødvendig og gir en bedre bolig med disse mellomrommene. Det er fint og nyttig å ha luft i mellom aktive soner og andre roligere soner. Dessuten får en sluset gangtrafikk effektivt ut i boligen.

Men; gjør noe nyttig ut av gangarealene! Dette er jo bare tomme og dyre kvaderatmeter. Så prøv å finn en bruk som kan fungere sammen med gangtrafikk. Mulighetene er mange:  Putt inn en garderobeløsning eller hyller om du har plass. Kanskje det er en liten krok du kan bruke som hjemmekontor? Kanskje en liten benk kan få plass ved et vindu og dermed skape en rolig plass for lesing? Kanskje det er her hunden har sengen sin? Har du 90cm ekstra i bredden får du inn en daybed som lett kan fungere som gjesteseng når venner banker på døra.

Eller gjør som oss: lag gangen ekstra bred, ikke møbeler eller heng opp noe på veggene, og vips; du har din egen minigymsal. Her kastes det ball, dribles og turnes, om ikke hunder dreseres eller det bygges hytter.